Το άγχος είναι ένα σύνηθες φαινόμενο το οποίο βιώνουμε καθημερινά ως αντίδραση του σώματος σε κάτι νέο ή απαιτητικό και το οποίο μπορεί να μας προκαλέσει έντονα συναισθήματα. Αυτή η φυσική απόκριση έχει επίδραση τόσο στον οργανισμό μας όσο και στη ποιότητα της ζωή μας. Όλοι μας παλεύουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε το στρες και να διεκδικήσουμε την ψυχική μας ηρεμία, εξασφαλίζοντας χρόνο και φροντίδα για την προσωπική μας ισορροπία.

Εκτός όμως από την ψυχική μας υγεία, όταν το στρες υπερβαίνει τα επίπεδα που μπορεί να διαχειριστεί ο οργανισμός μπορεί να προκαλέσει και άλλες αρνητικές επιπτώσεις όπως, η διαταραχή ύπνου, άλγος στην πλάτη, τον ώμο και τον αυχένα, ένταση στο μυϊκό σύστημα, ημικρανίες, συνεχής κόπωση, υψηλή αρτηριακή πίεση και πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υπάρχουν πολλές φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης του στρες και των συμπτωμάτων που το ακολουθούν τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Μία από αυτές είναι και το θεραπευτικό μασάζ όπου σύμφωνα με μελέτες, οι τεχνικές που εστιάζουν σε σημεία ενεργοποίησης μειώνουν σημαντικά το καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, την κατανάλωση οξυγόνου και κορτιζόλης μετά από μόλις 10-15 λεπτά θεραπείας. Τέτοιες τεχνικές εφαρμόζονται στο Deep tissue massage και στο Σουηδικό massage τα οποία ενθαρρύνουν την παραγωγή ντοπαμίνης, σεροτονίνης και ενδορφινών, ορμόνες που είναι ζωτικής σημασίας για την απελευθέρωση του στρες και την προώθηση της χαλάρωσης ενισχύοντας παράλληλα και το ανοσοποιητικό σύστημα. Nα σημειωθεί ότι είναι σημαντικό να γίνεται τακτική εφαρμογή των θεραπειών μασάζ για την καλύτερη διαχείριση των επεισοδίων του στρες αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής με ένα απλό και αποτελεσματικό εργαλείο.

Δοκιμάστε να συνδυάσετε με κάθε θεραπεία σώματος ένα μασάζ κεφαλής ή προσώπου για την απόλυτη χαλάρωση τόσο σωματική όσο και πνευματική!