Η κυτταρίτιδα αποτελεί αναμφισβήτητα τον μεγαλύτερο «εχθρό» της γυναίκας καθώς εμφανίζεται στο 98% των γυναικών ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματοτύπου.

Τι είναι όμως η κυτταρίτιδα;

Με τον όρο κυτταρίτιδα αναφερόμαστε στην ανομοιογενή εναπόθεση μορίων λίπους και κατακράτησης υγρών ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Ουσιαστικά στα σημεία που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα γίνεται κακή κυκλοφορία του αίματος αλλά και διόγκωση των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα ο συνδετικός ιστός να χάνει την ελαστικότητά του. Τα σημεία που παρουσιάζεται κυρίως είναι στους γλουτούς, τους μηρούς, τα γόνατα και τα μπράτσα και έχει την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η εμφάνισή της οφείλεται σε διάφορους παράγοντες κληρονομικούς, ορμονικούς ή παθολογικούς αλλά και στον τρόπο ζωής όπως αυξομείωση του βάρους, καθιστική ζωή, έλλειψη άσκησης, κακή διατροφή και ενυδάτωση, υπερβολικό άγχος.

Πως βοηθάει όμως το μασάζ στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Έχει φανεί ότι η μάλαξη με ειδικούς χειρισμούς και έντονη πίεση μπορεί να μειώσει σημαντικά την διόγκωση των λιποκυττάρων προάγοντας την οξυγόνωση των ιστών και ενισχύοντας παράλληλα την ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού και τη μείωση του τοπικού πάχους.

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να γίνει χρήση βεντουζών (cupping therapy) αλλά και προσθήκη ειδικού και εξειδικευμένου προϊόντος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και τη σύσφιξη του σώματος.

Μία ακόμα θεραπεία που μπορεί να συνδυαστεί και να ενισχύσει την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, είναι η Λεμφική αποστράγγιση, μια μέθοδος μασάζ που ενθαρρύνει τη φυσική κυκλοφορία της λέμφου μέσα στο σώμα, βοηθώντας να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ της ροής του αίματος και του λεμφικού συστήματος προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό όπως:

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Αποβάλλει τις τοξίνες
  • Προκαλεί λιποδιάλυση
  • Επαναφέρει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού
  • Μειώνει τη κατακράτηση υγρών και οιδήματος

 

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που μπορεί να όμως να αντιμετωπιστεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής! Η τακτική εφαρμογή θεραπειών μάλαξης σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την όψη του δέρματος χαρίζοντας παράλληλα ευεξία και αυτοπεποίθηση!

Δείτε τα προϊόντα για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους στην ιστοσελίδα μας! https://wellnesscityshop.gr/product-category/%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1/%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1/%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82-gel/